Ομολογώ ότι είμαι φανατική με τους κουραμπιέδες με βούτυρο και ακόμα καλύτερα το βούτυρο να είναι πρόβειο. Πάντα λατρεύω να μυρίζω τους κουραμπιέδες με το βούτυρο και το αμύγδαλο. Μια συνταγή από την Άμφισσα όπως διάβασα της Βίβιαν Χαψούλα, στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι μου τράβηξε ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: ζάχαρη
Μελομακάρονα στο ταψί με γέμιση σαν πίτα
Μια ιδιαίτερη συνταγή για τα μελομακάρονα. Διάβασα ότι υπάρχει μια παραδοσιακή συνταγή που τα θέλει τα μελομακάρονα στο ταψί και είναι από τη Βόρεια Ελλάδα. Εγώ στο περιοδικό «Γλυκά Μυστικά», τεύχος 18, βρήκα αυτή εδώ που σας γράφω που τα θέλει με γέμιση. Τώρα αν θέλετε την παραλείπε ...
Διαβάστε περισσότεραΠουτίγκα Φαρσάλων
Η περίφημη συνταγή που φτιάχνει χρόνια η πεθερά μου μέρες γιορτής ! Μετά από διεκδίκηση χρόνων και χρόνων κατάφερα να της αποσπάσω τη συνταγή … Είναι χρονοβόρα γιατί έχει στάδια και χρόνους ενδιάμεσα αλλά αξίζει τον κόπο. Την κρέμα αν θέλετε φτιάξτε την και με τον άλλον τρόπο δηλαδή ν ...
Διαβάστε περισσότεραEton Mess με φράουλες
Με το όλο mess που ζούμε σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα εύκολο γλυκό το eton mess! Παραδοσιακά έχει κόκκινα μούρα, αλλά προσωπικά θεωρώ απαγορευτική την τιμή τους για τα περισσότερα ελληνική εισοδήματα. Έτσι προτίμησα τις φράουλες που είναι πιο προσιτές οικονομικά, αλλά και σαν γεύση την έχ ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκιά μπομπότα με σταφίδες και εσπεριδοειδή
Είναι μια παλιά κλασική συνταγή η με υπερβολικά απλά και ταπεινά υλικά που την κάνει και ιδιαίτερα οικονομική και απλή. Βασίστηκα σε μία του Άκη Πετρετζίκη , αλλά γενικά υπάρχει παντού, που διάβασα αλλά την έκανα πιο αρωματική. Αν τη σερβίρεται χλιαρή με παγωτό βανίλια θα απολαύσετε έν ...
Διαβάστε περισσότεραΜπακλαβάς με ρύζι
Η αλήθεια είναι ότι εγώ ήθελα να φτιάξω τη ρυζόπιτα της θείας μου, αλλά στη συνταγή που μου έδωσε δεν έγραφε ποσότητες των ξηρών καρπών και εγώ έβαλα μάλλον πολλές για ρυζόπιτα… Οπότε με τη μαμά μου συμφωνήσαμε να τον πούμε μπακλαβά με ρύζι! Όπως θα δείτε καλό θα ήταν εγώ να είχα ψιλοκ ...
Διαβάστε περισσότεραΠαγωτό σύκο με γλυκό κρασί
Σας υπόσχομαι ότι είναι ένα παγωτό που δεν θα ξεχάσετε ποτέ! Είναι αρκετά μαστιχωτό πολύ περισσότερο από τα συνηθισμένα σπιτικά παγωτά που ετοιμάζουμε. Υπέροχη η γεύση του σύκου. Όλοι στο σπίτι το λατρέψαμε. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΚρύο τσάι βουνού με φρούτα, ανθρακούχο νερό και λικέρ μαστίχας
Αν αγαπάτε το τσάι και δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε ούτε το καλοκαίρι, σας ετοίμασα τσάι του βουνού, το άφησα να κρυώσει και του έδωσα τη γεύση της μαστίχας, με νερό ανθρακούχο που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ, προσθέτοντας και λικέρ μαστίχας! Αν θέλετε να το δώσετε στα παιδιά θα π ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ καρύδας με βουτυρόκρεμα και σοκολατένια σος καρύδας
Τα κέικ στο σπίτι τα αγαπάμε … Λίγο το πρωί, λίγο το απόγευμα, πάντα χρειάζεται. Ο συνδυασμός κουβερτούρας με ιδική καρύδα αξεπέραστος! Ετοιμάστε τη βουτυρόκρεμα και αφήστε την στο ψυγείο να σφίξει. Θα στολίσετε το κέικ αλλά θα έχετε και έξτρα για το σερβίρισμα. Η σάλτσα σοκολάτας έχει ...
Διαβάστε περισσότεραΚρέμα με στραγγιστό γιαούρτι και κεράσι ζελέ
Μόλις είχα αγοράσει από το περίπτερο το περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι και είδα μια εύκολη συνταγή του Φώτη Χρυσανθίδη με στραγγιστό γιαούρτι. Εγώ είχα στο ψυγείο, όπως πάντα, στραγγιστό γιαούρτι και το ετοίμασα σε 5 λεπτά. Αφήστε το γιαούρτι να έρθει σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου και ...
Διαβάστε περισσότερα