Με το όλο mess που ζούμε σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα εύκολο γλυκό το eton mess!

Παραδοσιακά έχει κόκκινα μούρα, αλλά προσωπικά θεωρώ απαγορευτική την τιμή τους για τα περισσότερα ελληνική εισοδήματα.  Έτσι προτίμησα τις φράουλες που είναι πιο προσιτές οικονομικά, αλλά και σαν γεύση την έχουν συνηθίσει τα παιδιά.

Προσοχή θα δώσετε ότι το γλυκό πρέπει να καταναλωθεί αμέσως μόλις το φτιάξετε γιατί οι φράουλες θα βγάλουν το νερό τους και θα χαλάσουν τις μαρέγκες. Αν θέλετε όμως αντί για φράουλες επιλέξτε κόκκινα μούρα που δεν θα βγάλουν νερό κατά την παραμονή τους στο ψυγείο.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

eton-mess-fraoules-4

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζετε πρώτα την κρέμα ζαχαροπλαστικής

Ρίχνουμε απευθείας όλα τα υλικά σε μια αντικολλητική μικρή κατσαρόλα.

Σε μέτρια φωτιά με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα .

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Προσέχουμε να μην πιάσει κρούστα είτε με μια μεμβράνη που θα τοποθετήσουμε επάνω στην κρέμα να εφάπτεται είτε ανακατεύοντας συνέχεια.

2

Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα

Λιώνουμε τη μαρμελάδα σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι μικρό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

eton-mess-fraoules-5

3

Στήνουμε το γλυκό μας

Σε κάθε ατομικό μπολ (ή ποτήρι) θρυμματίζουμε πρώτα μία μαρέγκα. Μετά βάζουμε δύο κουταλάκια του γλυκού κρέμα ζαχαροπλαστικής. Από πάνω μία ψιλοκομμένη φράουλα ( ή 2 κόκκινα μούρα) και 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά και γαρνίρουμε με φράουλα ή κόκκινα μούρα αν επιλέξουμε.

Καταναλώνουμε αμέσως !

eton-mess-fraoules-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: