Δεν ξέρω αν κατάφερε να μείνει στον πάγκο της κουζίνας μας 24 ώρες… Υπέροχο κέικ, αφρός . Ο συνδυασμός βύσσινο, βανίλια και το άρωμα του βουτύρου είναι τέλειος. Αν έχετε 26 εκ. φόρμα (όπως είχα εγώ ) δε χάλασε και ο κόσμος. Ζάχαρη άχνη (όπως βλέπετε) δεν έβαλα από πάνω γιατί προτίμησα ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Βούτυρο αγελάδας
Κέικ μαρμπρέ με χρώμα
Η σκέψη να δοκιμάσω αυτή τη συνταγή, της Πόπης Χρυσανθίδου που βρήκα στις Γλυκές Αλχημείες στο τεύχος 32, ήταν για να γίνει μια δοκιμή πριν την ετοιμάσω για τα γενέθλια του γιού μου. Το υπέροχο και άκρως εντυπωσιακό αυτό γλυκό το απολαύσαμε εμείς και άλλοι … βέβαια ο γιος μου άλλα μου ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ ατομικά με σοκολάτα και κανέλα
Το ιδανικό πάντρεμα σοκολάτας και κανέλας σε μορφή κέικ! Ένα απλό κεκάκι που δε θα σας δυσκολέψει να το ετοιμάσετε και δεν θα έχετε καμία δυσκολία στο να γίνει το αγαπημένο των παιδιών. Με το απαραίτητο food styling – ξυλάκια κανέλας , χρωματιστή ζάχαρη – το προσφέρετε και στο πάρτι σα ...
Διαβάστε περισσότεραΤαχινοπιτάκια σοκολατένια με βρώμη
Πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για την απόλυτη σοκολατολιχουδιά! Ότι και να σας πω είναι πραγματικά λίγο… Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους που υπογράφει τη συνταγή στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες στο τεύχος 6 προτείνει και το τοποθετήσουμε το γλυκό σε ένα ταψί 22 εκατοστών. Εγώ επειδή το έχω ξανα ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα σοκολατένια με ταχίνι και βάση βρώμη με κράνμπερις
Μια υπέροχη συνταγή της Πόπης Χρυσανθίδου που δοκίμασα και σας τη συστήνω οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε! Ένα γλυκό που ενώ ικανοποιεί την ανάγκη σου για γλυκό, και με το παραπάνω, ταυτόχρονα έχει και μια μεγάλη διατροφική αξία, λόγω των υλικών που περιέχει, οπότε οι ενοχές είναι κάπως λ ...
Διαβάστε περισσότεραΜωσαϊκό από την Πόλη
Eίναι πολύ διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο μωσαϊκό που έχετε δοκιμάσει. Έχει πλούσια γεύση εξαιτίας του μείγματος γάλακτος και βουτύρου. Είναι φυσικά πανεύκολο! Εγώ έβαλα 2 κουταλιές της σούπας, μόνο, λικέρ μανταρίνι της μαμάς μου για να μπορούν να το φάνετε και οι μικροί της παρέας ...
Διαβάστε περισσότεραΜπράουνι κλασικό
Το απόλυτο μπράουνι! Η συνταγή είναι εξαιρετικά ακριβής. Ακολουθήστε την κατά γράμμα και επειδή θα την κάνετε πολλές φορές… μετά θα την κάνετε χωρίς να το σκεφτείτε καθόλου…. Εγώ κάποιες φορές έριξα και μια τσιμπιά κανέλα και κάποιες άλλες μια τσιμπιά στιγμιαίο καφέ… Απολαύστε το ! Η σ ...
Διαβάστε περισσότεραΚορμός σοκολατένιος με ζαχαρούχο και ξηρούς καρπούς
Μια ακόμα υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, η οποία έχει και ακόμα ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό… είναι πανεύκολη. Είναι το γλυκό, που θα ετοιμάσετε χωρίς να το σκεφτείτε καθόλου, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και γιατί όχι να μην είναι και μια διαφορετική τούρτα γενεθλίων, απλά τοποθ ...
Διαβάστε περισσότεραΗ σοκολατίνα της θείας Λούλας
Νιώθω σχεδόν συγκίνηση που μοιράζομαι αυτή τη συνταγή, της αδερφής του μπαμπά μου, της θείας Λούλας. Είναι η πρώτη συνταγή που κατέγραψα ποτέ μου και ίσως να ήμουν μόλις στο γυμνάσιο. Το θυμάμαι σαν να είναι το πρώτο γλυκό που έφαγα στη ζωή μου. Από την πρώτη φορά εγώ και η αδερφή του ...
Διαβάστε περισσότεραΜπισκοτάκια χριστουγεννιάτικα
Μοναδικά τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση μπισκότα για τα Χριστούγεννα. Εδώ δοκίμασα δύο συνταγές μία του Στέλιου Παρλιάρου και η δεύτερη του Άκη Πετρετζίκη , σας τις συστήνω και τις δύο να τις δοκιμάσετε και εσείς για τις γιορτές, αλλά και όχι μόνο… Αλλάζοντας το χρώμα στα μπαστουνάκ ...
Διαβάστε περισσότερα