Αυτό το φαγάκι είναι από αυτές τις εμπνεύσεις που λες ας το δοκιμάσω και ελπίζω να έχω ένα καλό αποτέλεσμα… Τελικά έγινε ένα μοναδικό φαγητό που όμοιο του δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! Τα σύκα ταιριάζουν απίστευτα με τα φασόλια και είναι ένα ονειρεμένος, τελικά, συνδυασμός!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Fasolia-gigantes-me-suka-2

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα φασόλια

Μουλιάζουμε τα φασόλια ένα βράδυ σε αλατισμένο νερό.

Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό.

Βράζουμε τα φασόλια σε νερό για 40 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Ξαφρίζουμε πάντα προσεχτικά.

Κρατάμε από το νερό που έβρασαν 1 κούπα νερό για τη συνέχεια.

Αφαιρούμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ένα μπολ για μετά.

2

Ετοιμάζουμε τα σύκα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα σύκα μαζί με το κρασί και το ξυλάκι κανέλας. Για 2 λεπτά βράζουμε σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφήνουμε μετά μέσα στο ζεστό κρασί να μουλιάσουν μέχρι να ετοιμάσουμε το φαγητό μας και τα χρειαστούμε και αυτά.

3

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Σε μια απλωτή κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια που έχουμε πρώτα ψιλοκόψει. Ρίχνουμε τα καρότα που κόψαμε σε ροδέλες.

Σοτάρουμε μετά και τον πελτέ μαζί με τις λιαστές ντομάτες.

Προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες που έχουμε ψιλοκόψει.

Αφήνουμε για 2 λεπτά να βράσει το φαγητό έτσι.

Ρίχνουμε τα φασόλια, τα σύκα, το νερό από τα φασόλια και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.

Αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια βράση έτσι με όλα τα υλικά.

Fasolia-gigantes-me-suka-3

4

Ψήνουμε

Εν τω μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε την κατσαρόλα (αυτή που μπαίνει και σε φούρνο πάντα) στο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να μελώσει το φαγάκι μας.

Fasolia-gigantes-me-suka-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: