Να σας πω, εγώ το αρχικό καραμέλωμα δεν το έκανα γιατί βαρέθηκα και έχω να σας πως ότι βγήκε μια χαρά το γλυκάκι, δηλαδή έβαλα στο αντικολλητικό χαρτί βούτυρο μπόλικη ζάχαρη και έβαλα κατευθείαν τις φέτες του ανανά… βέβαια το έψησα λίγο παραπάνω… αλλά επειδή έγινε πολύ καλό σίγουρα την επόμενη φορά θα το φτιάξω με τον τρόπο που λέει ακριβώς η συνταγή…

Η συνταγή που εκτέλεσα είναι του  ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΙΣΚΑ και τη διάβασα στ περιοδικό  Dolce Vita (ένθετο στα Καλά Μαγειρέματα) στο  Τεύχος 9.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Καραμελώνουμε την ζάχαρη

Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη, αφήστε τη για λίγη ώρα να λιώσει και να πάρει το χρώμα της καραμέλας, και μετά ρίξτε το βούτυρο και το ρούμι. Αφήστε για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στρώστε το εσωτερικό της φόρμας με αντικολλητικό χαρτί και απλώστε την καραμέλα και πάνω από αυτή τις φέτες του ανανά στραγγισμένες από το σιρόπι τους. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέστε τα αυγά ένα ένα, το γάλα, το ρούμι, το μπέικιν τη βανίλια και τέλος το αλεύρι. Αδειάστε το μείγμα του κέικ πάνω από τις φέτες του ανανά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.

 

 

2

Αναποδογυρίστε το

Όταν ψηθεί το κέικ αφήστε να κρυώσει ελαφρά και μετά αναποδογυρίστε το για να το ξεφορμάρετε. Αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε.

Keik-me-anana-kai-roumi-2

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: