Απρόσμενη γεύση για ένα κέικ. Το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά και ένα ξεχωριστό δεκατιανό στη δουλειά μας. Αν κανονίσετε ένα πικ νικ το πρωινό της Κυριακής ετοιμάστε το ! Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στις Αλμυρές Ιστορίες, Τεύχος 2 ένα τεύχος έξτρα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες.

Διαδικασία
1

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ διαστάσεων 27 Χ 10 εκ. .

2

Ενσωματώνουμε στο μείγμα

Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την πάστα ελιά και τη μουστάρδα. Στο τέλος στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι, τις ψιλοκόβουμε και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.

Keik-me-liastes-ntomates-kai-pasta-elias-1

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: