Να σας πω την αλήθεια την «ιστορία» με το ξύσμα και τη ζάχαρη δεν την έκανα… Σε ένα μπολ ανακάτεψα το αυγό με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μετά πρόσθεσα το γάλα ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη, έριξα το αλεύρι, τον παπαρουνόσπορο και το ξύσμα, όλο, και μετά στις θήκες για ψήσιμο. Τα έψησα ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ
Κέικ ατομικά αμυγδάλου με φιστίκια Αιγίνης και ράσμπερις
Υπέροχο κεκάκι! Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό. Έχει πλούσια γεύση αμυγδάλου και εντυπωσιακή εμφάνιση , με τόσα χρώματα που έχουν τα υλικά του. Ζάχαρη εγώ χρησιμοποίησα κοινή, αλλά την άλεσα μαζί με το αμύγδαλο στο μούλτι για να ψιλοκόψω όσο γίνεται περισσότερο το αμύγδαλο, αλλά ταυτόχρο ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ ατομικά κάστανου
Η συνταγή είναι του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ και τη βρίσκουμε στο βιβλίο του «ΕΤΣΙ ΓΛΥΚΑ 50» Υπέροχα σούπερ σοκολατένια κεκάκια! Τα παιδιά θα τα πάρουν στο σχολείο και θα έχουν ένα θρεπτικό κολατσιό, μιας και το κεκάκι αυτό περιέχει αρκετό κάστανο και αμύγδαλα καλά κρυμμένα πίσω από τη ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ απλό με γέμιση μαρμελάδας
Ένα καθημερινό κέικ για όλη την οικογένεια, που θα το απολαύσει στο σπίτι, στο γραφείο ή στο σχολείο. Αν αλλάζετε γεύση στη μαρμελάδα θα έχετε πάντα λίγο διαφορετικό κέικ. Βάλτε αρκετά μαρμελάδα και μην φοβηθείτε, όπως εγώ που έβαλα λιγότερη αλλά τελικά χρειαζόταν περισσότερο, του δίνε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ αγγέλων
Ξέρετε μερικές φορές μας πιάνει μια μανία μίσους για τους κρόκους των αυγών… Σε εμένα οπότε με πιάνει πάντα καταφεύγω στην κλασική συνταγή που φτιάχνω του Στέλιου Παρλιάρου. Το ονομάζει Κέικ των Αγγέλων είναι το γνωστό Angel Cake που σίγουρα θα έχετε δει συχνά από εδώ και από εκεί σε σ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ marble βελούδινο
Είναι μια συνταγή που την πρώτη φορά που θα τη φτιάξετε θα σας φανεί περίπλοκη, όπως φάνηκε και σε μένα. Επειδή όμως θα τη φτιάξετε πολλές φορές σιγά σιγά θα απλοποιηθεί. Είναι πραγματικά ένα βελούδινο κέικ, όπως ακριβώς λέει και το όνομα που του έδωσαν η Μαργαρίτα και η Λούση Έλλιοτ ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με πολτό πορτοκαλιών
Τη συνταγή τη βρήκα στις περσινές Γλυκές Αλχημείες και είναι σε μία διαφήμιση για ένα αλεύρι. Τη δοκίμασα και έχω να σας πω ότι είναι πολύ νόστιμη , πορτοκαλένια και ζουμερή! Αν τη δοκιμάσετε σας υπόσχομαι ότι θα σας μείνει αξέχαστη, μην παραλείψετε να τη φτιάξετε και άλλη στιγμή του χ ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με πολτό από φιστίκι Αιγίνης και φρουί γλασέ
Υπέροχη βασιλόπιτα ! Τόσο νόστιμη! Το φιστίκι απογειώνει τη γεύση της αν σας αρέσει επιλέξτε και εσείς αυτή τη γιορτινή διακόσμηση… Σε ότι αφορά την εκτέλεση, εγώ χτύπησα τα ασπράδια σε μια ελαφριά μαρέγκα πρώτα για να τους δώσω λίγο όγκο. Έψησα ακριβώς όσο λέει η συνταγή, ελπίζω να σα ...
Διαβάστε περισσότερα