Ετοιμαστείτε για μια γερή δόση τσουκνίδας! Η ζύμη είναι πανεύκολη, θα την κάνει το μίξερ για εσάς. Εγώ την ετοίμασα την μία ημέρα και μετά σε ένα μπολ την έβαλα στο ψυγείο και την έφτιαξα την επόμενη. Σε ότι αφορά τα «ματσάκια» τσουκνίδας και από τα μυρώνια, εγώ έβαλα 2 από τσουκνίδα κ ...
Διαβάστε περισσότεραΟρεκτικά
Πατσαβουρόπιτα με χόρτα
Μετά από τόσες και τόσες, κυρίως, γλυκές πατσαβουρόπιτες έφτασε και η ώρα για μία πράσινη πατσαβουρόπιτα που μοιάζει με μια κλασική σπανακοτυεόπιτα αλλά είναι ακόμα πιο αφράτη και λαχταριστή! Δοκιμάστε την σαν κυρίως πιάτο αλλά και σαν πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι ή και σε ένα μπουφέ. Πε ...
Διαβάστε περισσότεραΚολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με λουκάνικα
Πόσες συνταγές για κολοκυθόπιτα έχω διαβάσει ούτε και εγώ ξέρω… Η συνταγή της κας. Νικολέττας Φώσκολου είναι, νομίζω, η μοναδική που έχω βρει με λουκάνικο! Δοκιμάστε την ! Τη συνταγή θα τη βρούμε στο βιβλίο της «Κυκλάδων Γεύσεις». Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΚολοκυθόπιτα με κοπανιστή και δυόσμο
Πολύ ιδιαίτερη γεύση κυρίως εξαιτίας της κοπανιστής. Εγώ είχα κοπανιστή από την Τήνο, έβαλα λιγότερο από 100 γραμμάρια που γράφει η συνταγή, γιατί η κοπανιστή έχει ιδιαίτερη και δυνατή γεύση και φοβήθηκα ότι θα σκεπάσει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις της πίτας, βέβαια αν θέλετε βάζετε 100 ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκαδόπιτα με σφολιάτα
Ομολογώ πως όσο και αν έψαξα στο διαδίκτυο συνταγή σαν και αυτή εδώ δεν μπόρεσα να βρω. Πρόκειται για μια μοναδική συνταγή, όχι μόνο για τη σπανιότητά της, αλλά και για τη γεύση της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σας αρέσουν τα γλυκάδια και να έχετε μια καλή σχέση με τον κρεοπώλη σας ...
Διαβάστε περισσότεραΦρουτάλια κάπως αλλιώς
Η φρουτάλια ή αλλιώς φουρτάλια είναι μια παραδοσιακή συνταγή που θα συναντήσουμε στην Τήνο και στην Άνδρο. Όσες φορές επισκεπτόμαστε την Τήνο, αλλά και τη φορά που πήγαμε Άνδρο, πραγματικά την απολαμβάνω. Αγαπώ τα αυγά, και ευτυχώς και ο γιος μου, οπότε είναι μια θρεπτική επιλογή φαγητ ...
Διαβάστε περισσότεραΤσάτνεϊ με πιπεριές Φλωρίνης, πετιμέζι και σταφίδες
Μετά από τόσες και τόσες μαρμελάδες είπα να το «ρίξω» στα τσάτνεϊ! (άσε που μου αρέσει πολύ αυτή η λέξη…) Τελικά, χωρίς να δω κάποια συνταγή, και ξεκινώντας όπως πάντα με το πώς συνδυάζονται τα χρώματα! (έτσι συνήθως βγάζω συνδυασμούς γεύσεων) βγήκε κάτι παραπάνω από εξαιρετικό! Το δοκ ...
Διαβάστε περισσότεραΤραχανότο με σπανάκι και φρέσκα μανιτάρια
Το σπανακόρυζο το κάνω αρκετά συχνά στο σπίτι τόσο όμως συχνά που νομίζω έχει αρχίσει να μας κουράζει λιγάκι… Συνήθως το κάνω χωρίς ντομάτα ή έστω λίγο πελτέ ντομάτας γιατί, όπως έχουμε πει ο γιος μου δεν αγαπά τα κοκκινιστά… Πρόσφατα αγόρασα ξινό τραχανά βουβαλίσιο και έψαχνα μια ευκα ...
Διαβάστε περισσότεραΤραχανάς με φέτα, βρώμη και κανέλα!
Ένα δυναμωτικό πρωινό! Ότι πρέπει για ένα κρύο πρωινό του χειμώνα. Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΝΕΝΑΣ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος, Τεύχος 137. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΤηνιακά μπουρεκάκια τυριού
Hταν νομίζω το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά την κα Νικολέττα να μαγειρεύει στην εκπομπή «Μπουκιά και Συχώριο» , του κου Ηλία Μαμαλάκη στο MEGA. Θυμάμαι ακόμα την αγάπη , τη φροντίδα και τη ζεστασιά αυτής της σπουδαίας μαγείρισσας που σου μετέφερε μέσα από την ψυχρή οθόνη της τηλεόραση ...
Διαβάστε περισσότερα