Μπουγάτσα με βούτυρο πρόβειο και φυσική βανίλια

Mpoygatsa-probeio-bouturo-vanilia-fusikh-1
Pin it

Εμείς οι άνω το 40 θέλουμε το πρωί δυνατές συγκινήσεις… Μην πάει όμως το μυαλό σας στο πονηρό… Η πιο δυνατή συγκίνηση είναι μια ζεστή μπουγάτσα για πρωινό με βούτυρο όμως πρόβειο! Το συγκλονιστικό άρωμα του βουτύρου, όταν την ετοιμάσετε, θα γεμίσει το σπίτι σας και οπωσδήποτε χρησιμοπο ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με πιπεριά Φλωρίνης, γραβιέρα και φρέσκο δυόσμο

Keik-piperia-florinhs-grabiera-1
Pin it

Το πρωί βολεύει πάντα ένα αλμυρό κέικ για να απολαύσουμε στο πρωινό μας και πάντα προσπαθώ να σκεφτώ εύκολες συνταγές για ένα γρήγορο και νόστιμο κέικ. Οι πιπεριές Φλωρίνης έχουν ένα υπέροχο ζεστό κόκκινο χρώμα και σκέφτηκα να είναι η βάση μου για ένα αλμυρό κέικ. Πρόσθεσα και γραβιέρα ...

Διαβάστε περισσότερα

Κοτόπιτα με κανταΐφι και ανθότυρο

Kotopita-me-kantaifi-kai-anthoturo-1
Pin it

Τις τελευταίες μέρες είχα μαγειρέψει τόσο κοτόπουλο, που όλο και περίσσευε κάθε φορά και από λίγο… Μέρες γιορτών σκέφτηκα να ετοιμάσω και ένα εύκολη συνταγή με το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που σίγουρα σε όλους θα περισσέψει λίγο. Γίνεται αρκετά αφράτο και ίσως καθίσει μετά από λίγο που ...

Διαβάστε περισσότερα

Χαλβάς με σουμάδα

xalvas-me-soumada-1
Pin it

Πολύ ξεχωριστή η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου γι΄αυτό το χαλβά. Το άρωμα του αμυγδάλου της σουμάδας  κυριαρχεί στη γεύση , δεν είναι ιδιαίτερα γλυκός. Εγώ πρόσθεσα και μαύρες σταφίδες που μου αρέσουν  στο χαλβά , πάντα, και παρέλειψα την κρέμα κανέλας (που βαρέθηκα να ετοιμάσω αλλά το ...

Διαβάστε περισσότερα

Χαλβάς τούρκικος με αυγά

Xalvas-tourkikos-me-avga-1
Pin it

Υπέροχος χαλβάς τόσο σε ότι αφορά την υφή του όσο και στη γεύση του. Δυσκολεύεσαι να ανακαλύψεις το σιμιγδάλι. Είναι κρεμώδης και αέρινος.  Εγώ έβαλα μαύρες σταφίδες , που τις προτιμώ, και αντί για κουκουνάρι  είχα άσπρο αμύγδαλο καβουρδισμένο, έβαλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και μου ...

Διαβάστε περισσότερα

Γαλατόπιτα παραδοσιακή από τον Τύρναβο

Galatopita-paradosiaki-apo-ton-Tirnavo-1
Pin it

Στην υπέροχη βουτυρένια γαλατόπιτα του Σωτήρη Ευαγγέλου πρόσθεσα στα κάτω φύλλα ζάχαρη κρυσταλλική, σταφίδες και καρύδια. Τη συνταγή βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος στο  Τεύχος 137. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με σιμιγδάλι, καρύδια και γλυκό κρασί

Keik-simigdali-karudia-kai-gluko-krasi-1
Pin it

Διάβασα την εισαγωγή που κάνει ο Στέλιος Παρλιάρος γι΄αυτό το κέικ στο περιοδικό του και μου φάνηκε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τον καφέ μας. Κοίταξα στο ντουλάπι μου, γλυκό κρασί Vinsanto δεν είχα, αλλά είχα ένα μπουκάλι γλυκό Σαμιώτικο κρασί όποτε το χρησιμοποίησα αντί για το Vinsan ...

Διαβάστε περισσότερα

Ραϊσκόφι, το ρεβανί της Καστοριάς

Raiskofi-to-revani-tis-Kastorias-1
Pin it

Ρεβανί ή ραβανί δεν είχα πάρει ποτέ την απόφαση να φτιάξω, γιατί γενικά τα σιροπιαστά ενώ τα λατρεύω, και μου θυμίζουν έντονα μαμαδίστικο γλυκό, τα φοβάμαι …. Αυτό όμως το γλυκό που το είδα εδώ και καιρό μου έκανε το κλικ … Κάτι το όνομά του, κάτι ότι μου φάνηκε εύκολο , το ετοίμασα τε ...

Διαβάστε περισσότερα

Γαλακτομπούρεκο από τον Βασίλη

Galaktoboureko-apo-ton-Basilh-1
Pin it

Tο Χρήστο Βέργαδο τον γνώρισα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο κατάστημα Public της Λάρισας, ένα πρωινό Σαββάτου. Μιλήσαμε για όσα μας επέτρεψε ο χρόνος, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μεταξύ άλλων μου είπε ότι έχει στο βιβλίο μια συνταγή του πατέρα του, που είχα παλιά ζαχ ...

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: