Θυμήθηκα ένα παλιό τεύχος από το περιοδικό Κουζίνα και Ποιότητα ζωής, ένα τεύχος του 1998, Νο 24, γιατί θυμόμουν ότι σε αυτό το τεύχος υπήρχαν αρκετές συνταγές με παραδοσιακές πίτες από κάθε γωνιά της χώρας μας. Ενδιαφέρουσες τελικά όλες και σίγουρα μία μία θα τις ετοιμάσω. Αυτή που σ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: σιμιγδάλι ψιλό
Πίτα με τσουκνίδα και πλιγούρι νηστίσιμη
Αν και δεν αγαπάμε καθόλου τις νηστίσιμες πίτες θέλησα να ετοιμάσω μία. Προτιμάμε τις πλούσιες σε αυγά και τυριά πίτες που είναι και θρεπτικές για τα παιδιά. Η συγκεκριμένη πίτα επειδή δεν περιέχει αυγά η συνοχή των υλικών της γέμισης δεν είναι μεγάλη. Αν θέλετε ετοιμάζετε με την γέμισ ...
Διαβάστε περισσότεραΜελομακάρονα με σιμιγδάλι
Κάθε χρόνο φτιάχνω δύο συνταγές με μελομακάρονα ( η άλλη συνταγή είναι εδώ : https://www.misstasty.gr/recipe/melomakarona-simigdali-melomena/ ) . Και οι δύο έχουν σιμιγδάλι στη ζύμη τους . Προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο για να μελώσουν και στο κέντρο τους . Η συγκεκριμένη συνταγή είνα ...
Διαβάστε περισσότεραΜελομακάρονα στο ταψί με γέμιση σαν πίτα
Μια ιδιαίτερη συνταγή για τα μελομακάρονα. Διάβασα ότι υπάρχει μια παραδοσιακή συνταγή που τα θέλει τα μελομακάρονα στο ταψί και είναι από τη Βόρεια Ελλάδα. Εγώ στο περιοδικό «Γλυκά Μυστικά», τεύχος 18, βρήκα αυτή εδώ που σας γράφω που τα θέλει με γέμιση. Τώρα αν θέλετε την παραλείπε ...
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και φουντούκια
Είχα εδώ και καιρό στο νου μου ένα σοκολατένιο χαλβά του Στέλιου Παρλιάρου που είχα δει σε ένα από τα βιβλία του με θέμα τη σοκολάτα. Εκτέλεσα τη συνταγή με ψιλό σιμιγδάλι όπως γράφει αλλά προσωπικά δεν μου άρεσε και ούτε άρεσε και κανέναν άλλον στο σπίτι γιατί ήταν σαν μία σιμιγδαλόκρ ...
Διαβάστε περισσότεραΜπουγάτσα με βούτυρο πρόβειο και φυσική βανίλια
Εμείς οι άνω το 40 θέλουμε το πρωί δυνατές συγκινήσεις… Μην πάει όμως το μυαλό σας στο πονηρό… Η πιο δυνατή συγκίνηση είναι μια ζεστή μπουγάτσα για πρωινό με βούτυρο όμως πρόβειο! Το συγκλονιστικό άρωμα του βουτύρου, όταν την ετοιμάσετε, θα γεμίσει το σπίτι σας και οπωσδήποτε χρησιμοπο ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με πιπεριά Φλωρίνης, γραβιέρα και φρέσκο δυόσμο
Το πρωί βολεύει πάντα ένα αλμυρό κέικ για να απολαύσουμε στο πρωινό μας και πάντα προσπαθώ να σκεφτώ εύκολες συνταγές για ένα γρήγορο και νόστιμο κέικ. Οι πιπεριές Φλωρίνης έχουν ένα υπέροχο ζεστό κόκκινο χρώμα και σκέφτηκα να είναι η βάση μου για ένα αλμυρό κέικ. Πρόσθεσα και γραβιέρα ...
Διαβάστε περισσότεραΚοτόπιτα με κανταΐφι και ανθότυρο
Τις τελευταίες μέρες είχα μαγειρέψει τόσο κοτόπουλο, που όλο και περίσσευε κάθε φορά και από λίγο… Μέρες γιορτών σκέφτηκα να ετοιμάσω και ένα εύκολη συνταγή με το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που σίγουρα σε όλους θα περισσέψει λίγο. Γίνεται αρκετά αφράτο και ίσως καθίσει μετά από λίγο που ...
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς με σουμάδα
Πολύ ξεχωριστή η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου γι΄αυτό το χαλβά. Το άρωμα του αμυγδάλου της σουμάδας κυριαρχεί στη γεύση , δεν είναι ιδιαίτερα γλυκός. Εγώ πρόσθεσα και μαύρες σταφίδες που μου αρέσουν στο χαλβά , πάντα, και παρέλειψα την κρέμα κανέλας (που βαρέθηκα να ετοιμάσω αλλά το ...
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς τούρκικος με αυγά
Υπέροχος χαλβάς τόσο σε ότι αφορά την υφή του όσο και στη γεύση του. Δυσκολεύεσαι να ανακαλύψεις το σιμιγδάλι. Είναι κρεμώδης και αέρινος. Εγώ έβαλα μαύρες σταφίδες , που τις προτιμώ, και αντί για κουκουνάρι είχα άσπρο αμύγδαλο καβουρδισμένο, έβαλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και μου ...
Διαβάστε περισσότερα