Τη συνταγή την έχω φτιάξει πολλές φορές. Κάποιες φορές το σιρόπι το έχω φτιάξει όπως το γράφει ο Βαγγέλης Δρίσκας στη συνταγή του, δηλαδή βράζω και το μέλι. Άλλες φορές, όπως την τελευταία, το μέλι το προσθέτω αφού βράσω τη ζάχαρη με το νερό για 8 λεπτά και συνήθως βάζω και λίγο λιγότερο από τα 750 γρ που γράφει η συνταγή. Ξύσμα πορτοκαλιού βάζω περισσότερο γιατί μου αρέσει πολύ και επίσης προσθέτω και σκόνη γαρύφαλλο που νομίζω ότι πάει πολύ. Πάντως οι αναλογίες της συνταγής είναι ακριβέστατες και μην τα παραζυμώσετε. Εγώ τα έψησα λίγο παραπάνω και συνήθως τα αφήνω σε ένα μπολ μέσα στο σιρόπι τους γιατί στην οικογένεια μας αρέσουν να είναι ζουμερά!

Όπως αναφέρω και πιο πάνω, η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΙΣΚΑ και τη βρήκα στο Περιοδικό  Dolce Vita (ένθετο στα Καλά Μαγειρέματα) στο Τεύχος 7 .

Διαδικασία
1

Ανακατέψτε τα υλικά

Ανακατέψτε σε ένα μπολ : το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το μπράντι.

Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε : το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα και την κανέλα.

2

Ενώστε τα μείγματα

Ενώστε τα μείγματα και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να ξεκολλά από τα χέρια σας.

Πάρτε κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος περίπου καρυδιού και πλάστε τα μελομακάρονα.

Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

3

Ετοιμάστε το σιρόπι

Κόψτε το πορτοκάλι στη μέση. Βάλτε την κατσαρόλα το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και βράστε το σιρόπι για 7-8 λεπτά. Αφαιρέστε το αφρό από την επιφάνεια όταν βράζει και ρίξτε μέσα τα μελομακάρονα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα και πασπαλίστε τα με τριμμένη καρυδόψιχα.

Melomakarona-me-simigdali-melomena-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: