Ήταν περίοδος νηστείας όταν ετοίμασα αυτά τα κουλουράκια αλλά ο πραγματικός λόγος που τα έφτιαξα ήταν ότι ήθελα να φτιάξω για το γιο μου ένα νόστιμο, μυρωδάτο και τραγανό κουλουράκι για το σχολείο… Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο ακριβώς ήθελα και εγώ για το καφεδάκι μου… Θα σας ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κέικ με πράσινες πιπεριές ψητές και γραβιέρα
Το κέικ αυτό ξεκίνησε σαν σκέψη όταν χαζεύοντας τα ράφια στο σούπερ μάρκετ πήρε το μάτι μου μια συσκευασία με πολτό καπνιστής πράσινης πιπεριάς… Το κόστος, βέβαια, του κέικ θα έφτανε στα ύψη χρησιμοποιώντας το προϊόν οπότε σκέφτηκα να ψήσω εγώ τις πιπεριές… Η συνέχεια παρακάτω…. ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τσουκνίδα σε τραγανή ζύμη γιαουρτιού
Αυτή η τάρτα έγινε για δύο λόγους… Ο πρώτος γιατί θέλω να κάνω μια μικρή εκπαίδευση στη ζύμη τάρτας, που ακόμα και τώρα ακόμα με τρομάζει… Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί είχα αγοράσει χόρτα για μια πιτούλα, αλλά μετά το μετάνιωσα… Έγινε νόστιμη με τραγανή ζύμη και είναι ότι πρέπει για ορ ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκά τυροπιτάκια, από το ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ στην Τήνο
Ο μπαμπάς του ο Ζανάκης ξεκίνησε την ζαχαροπλαστική το 1953 στην Αθήνα. Επιστρέφει όμως στην Τήνο το 1980 και ανοίγει το πρώτο ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ μαζί με τον συνέταιρο και ξάδερφό του Θεόφιλο Γκύζη. Το 2004 φτάνει η ώρα που ο μπαμπάς Ζανάκης αποσύρεται από το επάγγελμα του ζαχαροπλ ...
Διαβάστε περισσότεραΨωμί μπανάνας με βρώμη γλυκό
Αποτελεί, νομίζω, το ιδανικό ψωμί για να «ξαπλώσουν» οι μαρμελάδες μου το πρωί! Γλιτώνεις τα λιπαρά επειδή δεν έχει βούτυρο και είναι και πανεύκολο. Εγώ δε ζύγισα να σας πω τις μπανάνες, έβαλα μπόλικο ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι, πρόσθεσα 2 κουταλιές της σούπας περίπου μαύρες σταφίδες ...
Διαβάστε περισσότεραΤσιζκέϊκ κλασικό με μαρμελάδα
Μια συνταγή με μεγάλη ακρίβεια στα συστατικά της και μια ονειρεμένη γεύση. Η κρέμα έχει βελούδινη υφή και υπέροχο λεμονάτο άρωμα! Διαλέξτε ότι μαρμελάδα σας αρέσει, εγώ προτείνω μαρμελάδες κόκκινων φρούτων, νομίζω ότι ταιριάζουν υπέροχα. Επιλέξτε αυτό το γλυκάκι, για το κλείσιμο ενός α ...
Διαβάστε περισσότεραΤηγανίτες με γιαούρτι
Απλά τέλειες! Μη σας φαίνεται μεγάλη η διαδικασία είναι απλή και κυρίως θα προσφέρετε ένα υγιεινό γεύμα στα παιδιά .Αν θέλετε δοκιμάστε και άλλα συνοδευτικά όπως σοκολάτα, ταχίνι και ότι άλλο σας αρέσει. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΗΛΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ και τη διάβασα στο βιβλίο του «Th ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με γέμιση χαλβά σιμιγδαλένιο
Μετά από τόσους και τόσους χαλβάδες που έχουμε δοκιμάσει όλοι μας επιτέλους κάτι εντελώς διαφορετικό. Αν είστε φίλοι των γλυκών με ζύμη τάρτας, αλλά τυχαίνει να αγαπάτε και τη γλύκα του χαλβά , αυτό είναι το γλυκό σας. Τη ζύμη την έψησα λίγο παραπάνω , περίπου 25 λεπτά, θα δείτε κιόλας ...
Διαβάστε περισσότεραΠουτίγκα με κέικ αμυγδάλου και κρέμα καραμελέ
Όταν διάβασα αυτή τη συνταγή της Σοφίας Τζιτζέρα στο τεύχος 10 του περιοδικού Ζάχαρη & Αλεύρι ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση και ήμουν πολύ περίεργη στο να τη δοκιμάσω. Και κέικ και κρέμα καραμέλα? Δεν μπορούσα να φανταστώ το αποτέλεσμα… Η αλήθεια είναι ότι τα έτοιμα προϊόντα, όπως ...
Διαβάστε περισσότεραΠίτσα με πορτοκάλια
Μια πρωτότυπη ας πούμε πίτσα που θα κλέψει τις εντυπώσεις . Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 25. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότερα