Είναι μας πανεύκολη συνταγή που όσες από εσάς έχετε κάποιο «τραύμα» που λέγεται Τσουρέκι ! είναι εύκολο με αυτή τη συνταγή να το ξεπεράσετε…. Εγώ προσπάθησα να αποφύγω το καλαμποκέλαιο, που δεν συμπαθώ και χρησιμοποίησα βούτυρο αλλά το μετάνιωσα…. Δεν χάλασε και ο κόσμος μια φορά ας χρ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Νερό
Τσουρεκάκια ζουμερά με σταφίδες
ΣΥΝΤΑΓΗ : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, Τεύχος 34, σελίδα 70. Ποιος δεν ξέρει τα buns; Γλυκά ψωμάκια που μοιάζουν με μπριός και είναι γεμισμένα με κρέμα, καραμέλα, φρούτα, κανέλα και σταφίδες, ενώ συχνά έχουν και διακριτική επικάλυψη. Πρόκειτα ...
Διαβάστε περισσότεραΤσιζκέϊκ με ανθότυρο και μαρμελάδα σύκα
Όπως πολλά γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου έτσι και αυτό κατά τα δικά μου βέβαια πάντα γούστα, δεν είναι και τόσο γλυκό… Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα αρνητικό μιας και αρκετός κόσμος δεν αγαπά τα πολύ γλυκά … γλυκά… Εγώ ίσως να έβαζα λίγη παραπάνω ζάχαρη άχνη στην κρέμα και λύνεται το ...
Διαβάστε περισσότεραΤζαλέτια από την Κέρκυρα
Μια απογευματινή λιχουδιά που θα ετοιμάσετε όταν τα παιδιά πεινάσουν το απόγευμα. Αποτελεί και ιδανική λύση σε περίοδο νηστείας. Εγώ έβαλα 100γρ σταφίδες και έγιναν μια χαρά. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο νεράκι ή χυμό. Εγώ είχε αιθέριο λεμονιού και έβαλα αυτό και μοσχοβολούσανε λεμο ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με γέμιση χαλβά σιμιγδαλένιο
Μετά από τόσους και τόσους χαλβάδες που έχουμε δοκιμάσει όλοι μας επιτέλους κάτι εντελώς διαφορετικό. Αν είστε φίλοι των γλυκών με ζύμη τάρτας, αλλά τυχαίνει να αγαπάτε και τη γλύκα του χαλβά , αυτό είναι το γλυκό σας. Τη ζύμη την έψησα λίγο παραπάνω , περίπου 25 λεπτά, θα δείτε κιόλας ...
Διαβάστε περισσότεραΣουσαμόπιτα σουρωτή
Από εδώ και από εκεί είχα διαβάσει για μια παραδοσιακή συνταγή σουσαμόπιτας και αν δεν κάνω λάθος νομίζω πως είναι παραδοσιακή συνταγή από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Μέχρι πρόσφατα και ενώ είχα βρει αρκετές συνταγές δεν είχα αποφασίσει να δοκιμάσω καμία από αυτές . Η συγκεκριμένη ...
Διαβάστε περισσότεραΡυζόγαλο με άρωμα πορτοκαλιού και κακάο
Σούπερ σοκολατένιο ρυζογαλάκι, με όχι και τόσο πολύ έντονη την παρουσία του ρυζιού… Εγώ έβαλα 100 γραμμάρια ζάχαρη γιατί μας αρέσει το ρυζόγαλο να είναι γλυκό και κατά λάθος έβαλα 40 γραμμάρια κακάο αντί για 20 που λέει η συνταγή όποτε έγινε λίγο μπίτερ παρόλο που αύξησα τη ζάχαρη…. Επ ...
Διαβάστε περισσότεραΠουτίγκα με φράουλες και τσουρέκι
Ότι πρέπει για να ανακυκλώσετε ένα τσουρέκι που δεν σας πολύ πέτυχε… γιατί να σας περίσσεψε αποκλείεται… Εγώ, είχα ένα τσουρέκι που μοσχοβολούσε μαστίχα, από μια φίλη μου που δεν της πέτυχε και πολύ. Βρήκα αυτή τη συνταγή της Νταϊάνα Κοχυλά και τη δοκίμασα για να σας πω… Το τσουρέκι αφ ...
Διαβάστε περισσότεραΠορτοκαλόπιτα με μαρμελάδα πορτοκάλι
Μια υπέροχη συνταγή! Αξίζει πραγματικά να τη δοκιμάσετε. Το μοναδικό μυστικό, νομίζω, είναι πως πρέπει να ψιλοκόψετε πολύ καλά τα φύλλα κρούστας και να τα αφήσετε πάρα πολλές ώρες να ξεραθούν ( εγώ τα ετοιμάζω το πρωί και φτιάχνω το γλυκάκι μου το μεσημέρι όταν γυρίσω από τις δουλείες ...
Διαβάστε περισσότεραΜακαρόν με γέμιση σοκολατένια
Τα μακαρόν τα λατρεύω! Μπορώ να τρώω όλη μέρα! Ωστόσο δεν κατάφερα ποτέ να τα φτιάξω σωστά… Σήμερα όμως έβαλα τα δυνατά μου.. Η συνταγή που ακολούθησα ( σαν υλικά ) είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Είχα και τη συνταγή του Μιχάλη Νούρλογλου, που βρήκα στο περιοδικό Γλυκά Μυστικά , όπου βρή ...
Διαβάστε περισσότερα