Το γλυκάκι αυτό που μοιάζει περισσότερο με μπάρα σοκολάτας νομίζω το σκέφτηκα καθώς είχα «κολλήσει» στην κίνηση της Λάρισας ενώ επέστρεφα σπίτι . Σκεφτόμουν αν θα έκανα ένα κορμό σοκολάτας με λευκή σοκολάτα που όμως δεν αρέσει στο γιό μου, αλλά εγώ ήθελα, και από την άλλη αν θα έκανα τ ...
Διαβάστε περισσότεραΔιάφορα
Δίσκοι μαρέγκας με δεντράκια από βουτυρόκρεμα με σκόνη από πράσινο τσάι μάτσα
Ήθελα κάτι γρήγορο και εντυπωσιακό και ταυτόχρονα πράσινο! Αυτά τα βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής ποτέ δεν τα συμπάθησα οπότε η σκέψη μου για το πράσινο των ημερών πήγε αμέσως στη σκόνη του πράσινο τσαγιού που έχει και τόσα θρεπτικά συστατικά… Αγόρασα έτοιμους δίσκους μαρέγκας γιατί ε ...
Διαβάστε περισσότεραΠανεύκολο γλυκό με έτοιμο πανετόνε
Όταν σκέφτηκα να ετοιμάσω αυτό το πολύ πολύ γρήγορο γλυκό, σκεπτόμουν όλες εκείνες τις μανούλες που θα δουλεύουν μέχρι αργά το βράδυ της παραμονής… Ξέρω πως δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε ηρεμία να ετοιμάσουν κάτι που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά αλλά θα το θέλανε πολύ…Ένα απλούστ ...
Διαβάστε περισσότεραΡολό κολοκύθας με γέμιση σαντιγί και μαύρα φραγκοστάφυλα
Ένα ρολό πάντοτε εντυπωσιάζει σε ένα τραπέζι… Σκέφτηκα να το ετοιμάσω με το λαχανικό του χειμώνα … την κολοκύθα . Χρησιμοποίησα έτοιμη κολοκύθα βρασμένη στον ατμό για περισσότερη ευκολία. Η λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια δυσκολεύει στο κόψιμο, οπότε αν θέλετε ετοιμάζετε αντί για λευκή σ ...
Διαβάστε περισσότεραΖεστό κρασί Χριστουγέννων από τη Miss tasty
Έχω και εγώ, όπως και εσείς φαντάζομαι, διαβάσει και δοκιμάσει αρκετές συνταγές για το ζεστό χριστουγεννιάτικο κρασί που έχει καταγωγή τις χώρες του βορρά… Σκέφτηκα λοιπόν με αφορμή το μπαζάρ του σχολείου μας μια συνταγή στα γούστα της Miss tasty και σας λέω ότι όσοι το δοκίμασαν στο μ ...
Διαβάστε περισσότεραΚορμός με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι και λεμόνι
Η αρχική συνταγή που δοκίμασα είναι του Στέλιου Παρλιάρου( τη βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος) ο οποίος την προτείνει σαν τούρτα σε μικρό τσέρκι για να έχει και το απαραίτητο ύψος για τούρτα. Εγώ προτίμησα να κάνω αυτό το υπέροχο δροσερό γλυκάκι στην κλασική φόρμα του κέικ, αφού βέβαι ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκά τυροπιτάκια, από το ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ στην Τήνο
Ο μπαμπάς του ο Ζανάκης ξεκίνησε την ζαχαροπλαστική το 1953 στην Αθήνα. Επιστρέφει όμως στην Τήνο το 1980 και ανοίγει το πρώτο ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ μαζί με τον συνέταιρο και ξάδερφό του Θεόφιλο Γκύζη. Το 2004 φτάνει η ώρα που ο μπαμπάς Ζανάκης αποσύρεται από το επάγγελμα του ζαχαροπλ ...
Διαβάστε περισσότεραΤρούφες σοκολάτας με κοπανιστή Τήνου και ροζ πιπέρι
Η κοπανιστή Τήνου αποτέλεσε φέτος για την Miss tasty την απόλυτη πηγή έμπνευσης! Νομίζω θα ετοιμάσει και άλλες συνταγές με το συγκεκριμένο προϊόν αλλά η συγκεκριμένη συνταγή είναι νομίζω αρκετά ιδιαίτερη. Πιστεύω δεν θα αρέσει σε πάρα πολλούς αλλά σε όσους αρέσει ειδικά η επιλογή με τ ...
Διαβάστε περισσότεραBanoffee με κρέμα γιαουρτιού και κοπανιστή Τήνου
Της περισσότερες φορές μια ιδέα για μια συνταγή θα έρθει από έναν τόπο ή ένα προϊόν… Οι οικογενειακές διακοπές του Αυγούστου πλησίαζαν σιγα σιγά και εγώ, είχα ήδη αρχίσει να σκέφτομαι την Τήνο και μαζί τα προϊόντα της. Αποφάσισα να ετοιμάσω ένα απλό γλυκάκι για τους καλεσμένους μας τον ...
Διαβάστε περισσότεραΨωμί μπανάνας με βρώμη γλυκό
Αποτελεί, νομίζω, το ιδανικό ψωμί για να «ξαπλώσουν» οι μαρμελάδες μου το πρωί! Γλιτώνεις τα λιπαρά επειδή δεν έχει βούτυρο και είναι και πανεύκολο. Εγώ δε ζύγισα να σας πω τις μπανάνες, έβαλα μπόλικο ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι, πρόσθεσα 2 κουταλιές της σούπας περίπου μαύρες σταφίδες ...
Διαβάστε περισσότερα