Έχω μια μεγάλη αγάπη για τα μανιτάρια! Τα ψητά μανιτάρια είναι τα αγαπημένα μου, αλλά τώρα που ο καιρός σιγά σιγά χειμωνιάζει το μυαλό μου πάει κατευθείαν σε μια σούπα… Τι καλύτερο λοιπόν να ετοιμάσω για τον γιο μου μια θρεπτική σούπα με μπόλικα μανιτάρια που θα καταναλωθεί γρήγορα σαν ...
Διαβάστε περισσότεραΔιάφορα
Ταρτάκια με πικάντικο κιμά και μπεσαμέλ ανθότυρου
Τα ταρτάκια με κιμά είναι ένα αλμυρό ορεκτικό που νομίζω έχει αρκετούς θαυμαστές… Όπως και στο σπίτι μας, αλλά πάντα το πρόβλημα είναι η μπεσαμέλ… Σε μας γιατί ο γιος μου δεν την τρώει αλλά και γιατί νομίζω απαιτεί ένα χρόνο που πιστεύω αρκετές νοικοκυρές και μανούλες δεν τον διαθέτουν ...
Διαβάστε περισσότεραΣαλάτα φασόλια μαυρομάτικα, από τη Νικολέττα
Η Miss tasty επισκέφτηκε την κουζίνα της Νικολέττας Φώσκολου στην Τήνου και εκεί η Νικολέττα ετοίμασε μια παραδοσιακή συνταγή του νησιού, τη σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια. Είναι μια εύκολη συνταγή η οποία αποτελεί μια ιδανική σαλάτα με όσπρια που είναι ότι πρέπει και για την περίοδο τη ...
Διαβάστε περισσότεραΚουσκούς με καπνιστό χέλι, παντζάρι και σάλτσα γιαουρτιού του Αντώνη Ψάλτη
Ένα ακόμα ιδιαίτερο ορεκτικό από τον Αντώνη Ψάλτη, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Ήταν ένα μικρό καράβι, που βρίσκεται στη χώρα της Τήνου. Ίσως ο τίτλος της συνταγής σας φανεί πολύπλοκος αλλά στην πραγματικότητα είναι μια συνταγή που θα μπορούσε να την ετοιμάσει και κάποιος με λίγες ...
Διαβάστε περισσότεραΣαλάτα ρεβίθια με ρόκα, ζαφορά και σάλτσα ψητής πιπεριάς
Ο Αντώνης Ψάλτης, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ήταν ένα μικρό καράβι» στη χώρα της Τήνου ετοίμασε για τη miss tasty μια υπέροχη και θρεπτική σαλάτα με ρεβίθια που θα μπορούσε να αποτελεί και μια επιλογή και για κύριο πιάτο. Όσοι επισκεφτείτε το εστιατόριο του Αντώνη στην Τήνο θα ...
Διαβάστε περισσότεραΦρουτάλια κάπως αλλιώς
Η φρουτάλια ή αλλιώς φουρτάλια είναι μια παραδοσιακή συνταγή που θα συναντήσουμε στην Τήνο και στην Άνδρο. Όσες φορές επισκεπτόμαστε την Τήνο, αλλά και τη φορά που πήγαμε Άνδρο, πραγματικά την απολαμβάνω. Αγαπώ τα αυγά, και ευτυχώς και ο γιος μου, οπότε είναι μια θρεπτική επιλογή φαγητ ...
Διαβάστε περισσότεραΤσάτνεϊ με πιπεριές Φλωρίνης, πετιμέζι και σταφίδες
Μετά από τόσες και τόσες μαρμελάδες είπα να το «ρίξω» στα τσάτνεϊ! (άσε που μου αρέσει πολύ αυτή η λέξη…) Τελικά, χωρίς να δω κάποια συνταγή, και ξεκινώντας όπως πάντα με το πώς συνδυάζονται τα χρώματα! (έτσι συνήθως βγάζω συνδυασμούς γεύσεων) βγήκε κάτι παραπάνω από εξαιρετικό! Το δοκ ...
Διαβάστε περισσότεραΤραχανότο με σπανάκι και φρέσκα μανιτάρια
Το σπανακόρυζο το κάνω αρκετά συχνά στο σπίτι τόσο όμως συχνά που νομίζω έχει αρχίσει να μας κουράζει λιγάκι… Συνήθως το κάνω χωρίς ντομάτα ή έστω λίγο πελτέ ντομάτας γιατί, όπως έχουμε πει ο γιος μου δεν αγαπά τα κοκκινιστά… Πρόσφατα αγόρασα ξινό τραχανά βουβαλίσιο και έψαχνα μια ευκα ...
Διαβάστε περισσότεραΤραχανάς με φέτα, βρώμη και κανέλα!
Ένα δυναμωτικό πρωινό! Ότι πρέπει για ένα κρύο πρωινό του χειμώνα. Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΝΕΝΑΣ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος, Τεύχος 137. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΤηνιακά μπουρεκάκια τυριού
Hταν νομίζω το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά την κα Νικολέττα να μαγειρεύει στην εκπομπή «Μπουκιά και Συχώριο» , του κου Ηλία Μαμαλάκη στο MEGA. Θυμάμαι ακόμα την αγάπη , τη φροντίδα και τη ζεστασιά αυτής της σπουδαίας μαγείρισσας που σου μετέφερε μέσα από την ψυχρή οθόνη της τηλεόραση ...
Διαβάστε περισσότερα