Μια υπέροχη και σας υπόσχομαι πολύ νόστιμη πρόταση του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Να με θυμάσαι» Μανώλη Πανταζή στη Λάρισα. Είναι από τους πρωταγωνιστές των ημερών αλλά νομίζω θα το αγαπήσετε και για άλλα οικογενειακά τραπεζώματα. Δείτε τη συνταγή του σεφ που είχε την καλή διάθ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Αλάτι και πιπέρι
Γουρουνόπουλο ψητό με κυδωνάτες πατάτες φούρνου, του Μανώλη
Μια υπέροχη, και σας υπόσχομαι πολύ νόστιμη, πρόταση του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Να με θυμάσαι» Μανώλη Πανταζή στη Λάρισα. Είναι από τους πρωταγωνιστές των ημερών, αλλά νομίζω θα το αγαπήσετε και για άλλα οικογενειακά τραπεζώματα. Δείτε τη συνταγή του σεφ που είχε την καλή δ ...
Διαβάστε περισσότεραΜαύρο κοτόπουλο στο φούρνο με γέμιση λουκάνικο και πράσο
Η μητέρα μου πάντα στις γιορτές ετοιμάζει γαλοπούλα. Εγώ τη θεωρώ δύσκολη στο χειρισμό της και επιπλέον περιττή ειδικά σε οικογένειες με λίγα μέλη αλλά και με μικρά παιδιά που συνήθως δεν την τρώνε. Επέλεξα φέτος να ετοιμάσω το μαύρο κοτόπουλο που στο σπίτι μας το αγαπάμε πολύ. Εννοείτ ...
Διαβάστε περισσότεραΚοτόπιτα με κανταΐφι και ανθότυρο
Τις τελευταίες μέρες είχα μαγειρέψει τόσο κοτόπουλο, που όλο και περίσσευε κάθε φορά και από λίγο… Μέρες γιορτών σκέφτηκα να ετοιμάσω και ένα εύκολη συνταγή με το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που σίγουρα σε όλους θα περισσέψει λίγο. Γίνεται αρκετά αφράτο και ίσως καθίσει μετά από λίγο που ...
Διαβάστε περισσότεραΨαρονέφρι με μαύρα φραγκοστάφυλα και ξινόμηλα
Μέρες γιορτής αλλά και άλλες όχι τόσο επίσημες το ψαρονέφρι είναι ένα κρέας που αγαπώ να μαγειρεύω γιατί δεν έχει αυτή τη δυσάρεστη οσμή που έχει συνήθως το χοιρινό για να μην πούμε ότι αποφεύγεις και τα λιπαρά… Με κατάλληλο μαγείρεμα διατηρείται ζουμερό και απαιτεί και μικρό χρόνο ψησ ...
Διαβάστε περισσότεραΣούπα βελουτέ κουνουπίδι με ψητό μανούρι και τραγανό χαμόν σεράνο
Οι σούπες βελουτέ το χειμώνα είναι, νομίζω, η ιδανική λύση να κρύψεις τα λαχανικά που δεν τρώει το παιδί σου, να τα φάει με ευκολία αλλά και σε ποσότητα ικανοποιητική… Για να μην σχολιάσω ότι αδειάζεις και μια χαρά το ψυγείο… Να μην σας τα πολύ λέω είχε περισσέψει κουνουπίδι που δεν το ...
Διαβάστε περισσότεραΧταπόδι με ραδίκια και αντίδια λεμονάτο
Το χταποδάκι το αγαπάμε όλοι στο σπίτι. Στην κατάψυξη υπήρχε σπανάκι και ραδίκια. Πέρασα το πρωί από το ψαράδικο και πήρα ένα μικρό χταποδάκι… Η κίνηση στη Λάρισα ήταν αρκετή ώστε να έχω χρόνο μέχρι να γυρίσω στο σπίτι να σκεφτώ μια συνταγή με αυτά τα υλικά που είχα στο μυαλό μου. Δοκι ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχαράκι Τήνου, μεθυσμένο σε κρεμμύδια με λαχανικά του χειμώνα
Φεύγοντας από την Τήνο, στο τελευταίο μου ταξίδι, πέρασα από το Πρατήριο παραδοσιακών προϊόντων του Μάρκου Κροντηρά στη χώρα της Τήνου για τις απαραίτητες προμήθειες… Εκτός από τα κλασικά τυριά και αλλαντικά του νησιού που θα βρούμε στο πρατήριο του Μάρκου, μπορούμε να πάρουμε και ντόπ ...
Διαβάστε περισσότεραΣπαγγέτι με ποικιλία μανιταριών στο φούρνο
Μου είχε αποτυπωθεί στο μυαλό μου εδώ και χρόνια μια φωτογραφία για ένα φαγάκι από τα χέρια της Εύης Βουτσινά, μάλλον σε κάποιο περιοδικό Γαστρονόμος… Βέβαια ούτε θυμάμαι το τεύχος ούτε συγκεκριμένα τη συνταγή αλλά η μνήμη της φωτογραφίας ήταν αρκετή για να σκεφτώ ένα φαγάκι νηστίσιμο ...
Διαβάστε περισσότεραΤονάκια στο φούρνο με κρεμμύδια, ντοματίνια και φρέσκια ρίγανη
Συνήθως αγοράζω μεγάλο ψάρι τόνος και το κάνω στη λαδόκολλα. Αλλά το έχω φτιάξει αρκετές φορές και πλέον ο γιος μου αρχίζει την γκρίνια όταν ακούει για τόνο… Για να γλιτώσω τη μεσημεριανή γκρίνια μετά το σχολείο που από την κούραση καταλαβαίνετε τι γίνεται αποφάσισα να προσαρμόσω τη συ ...
Διαβάστε περισσότερα