Εγώ έβαλα όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και χρησιμοποίησα το εξάρτημα Κ. Τα χτύπησα λίγο και μόλις σχηματίστηκε η ζύμη , χωρίς να την κουράσω καθόλου, ίσα που να ενωθούν, την έβαλα στο ψυγείο, μέχρι να τρίψω τα μήλα. Χρησιμοποιήστε το μέγεθος ταψιού που λέει η Ιωάννα Σταμούλου, γιατ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: κανέλα
Μηλόπιτα ξεσκέπαστη
Η συγκεκριμένη μηλόπιτα είναι νομίζω μια κλασική συνταγή μηλόπιτας που όλες έχουμε στο μπλοκάκι με της συνταγές της μαμάς μας. Έχω και εγώ μία τέτοια συνταγή αλλά η μαμά μου είχε αρκετή ζάχαρη στη συνταγή που μου είχε δώσει και να σας πω την αλήθεια έχω αποφύγει να τη δοκιμάσω… Έτυχε ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα νηστήσιμη
Μια εντυπωσιακή και πανεύκολη μηλόπιτα! Η ζύμη, αν διαθέτετε το εξάρτημα φτερό ( Κ ) του μίξερ, θα γίνει μόνη της… Τη βάζετε στο ψυγείο και ετοιμάζετε τη γέμιση. Η ζύμη στη βάση της ή δε μου ψήθηκε καλά ή είχαν αρκετά υγρά τα μήλα, οπότε την επόμενη φορά θα τη δοκιμάσω είτε περνώντας ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα με φύλλο κρούστας , σε φόρμα
Τη μηλόπιτα την ετοίμασα σε μια στιγμή απελπισίας…. όταν το ψυγείο είχε γεμίσει με μήλα …πολλά μήλα! Είχα και φύλλο κρούστας και σκέφτηκα να κάνω μια ιδέα που είχα δει σε μπακλαβά σε μηλόπιτα. Έγινε τέλεια και νομίζω τα σχόλια βοηθάνε. Τη συνταγή την έστειλα και στο περιοδικό Ζάχαρη &a ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του Άκη Πετρετζίκη και όσοι έχετε το περιοδικό Γλυκά Μυστικά θα δείτε ότι η συνταγή είναι κανονικά για μηλοπιτάκια. Εγώ ξεκίνησα να φτιάξω τα μηλοπιτάκια αλλά στην προσπάθεια μου να κλείνω τη γέμιση μέσα στη ζύμη ή ζύμη άνοιγε και με ταλαιπωρούσε αυτό. Άλλ ...
Διαβάστε περισσότεραΜελαχροινή
Το γλυκό οφείλει το όνομά του στο σκούρο όνομα που παίρνει από το πετιμέζι. Είναι υπέροχο και γεμάτο αρώματα! Εγώ αντί για μπράντι προτίμησα το λικέρ πορτοκάλι της μαμάς μου, για έξτρα άρωμα. Έβαλα και ξύσμα από ένα περγαμόντο που έτυχε να έχω. Την έψησα, στο δικό μου φούρνο, λίγο παρα ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια κολοκύθας και επικάλυψη τυριού
Μια συνταγή του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ που θα βρούμε στο περιοδικό Menu . Το μπελά τους τον έχουν… Όχι γιατί έχουν κάτι δύσκολο για να κάνεις, απλά γιατί η κολοκύθα θέλει πρώτα λίγο να σε παιδέψει για να την απολαύσεις… Ξεκινώντας από το καθάρισμά της που πρέπει να προσέχετε να μην κόψετε κα ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια γιαουρτιού με φρούτα αποξηραμένα
Υπέροχα κεκάκια ότι πρέπει για πρωινό ή για τα παιδιά στο σχολείο. Αποφεύγουμε το βούτυρο και έχουμε μεγαλύτερη θρεπτική αξία εξαιτίας του γιαουρτιού. Εμείς αγαπάμε τα δαμάσκηνα οπότε τα λατρέψαμε! Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΗΛΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ και τη βρήκα στο βιβλίο του «The Real G ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ τούρτα καρότο με κρέμα τυριού γεμιστό με μαρμελάδα
Να σας πω, εγώ χρησιμοποίησα δύο ταψάκια των 20 εκατοστών διάμετρο, γιατί είχε τα γενέθλιά του ο άντρας μου και σκέφτηκα πως είναι ότι πρέπει αυτό το νόστιμο και συνάμα θρεπτικό κεκάκι, με την υπέροχη βουτυρόκρεμα τυριού από πάνω, να εκτελέσει τα χρέη της καθιερωμένης τούρτας γενεθλίων ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ ελαιολάδου με μούστο και ξηρούς καρπούς
Όπως σχολιάζει και ο Βασίλης Καλλίδης στη συνταγή του, θα σας φέρει στο νου μάλλον βορειοευρωπαϊκό γλυκό, πάρα ένα γλυκό της γιαγιάς Αντωνίας! Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό, εμείς να σας πω την αλήθεια θα το θέλαμε λίγο πιο γλυκούτσικο, αλλά όπως λέει και ο Βασίλης Καλλίδης, θυμίζει σπίτι, ...
Διαβάστε περισσότερα