Η αλήθεια είναι ότι όταν αγόρασα την κολοκύθα ήθελα να φτιάξω μια κολοκυθόσουπα… Η αλήθεια, επίσης, είναι ότι όταν αγόρασα τα ραδίκια (συσκευασμένα και κατεψυγμένα νομίζω θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ που τα πήρα και εγώ) ήθελα να φτιάξω κάτι με αυγολέμονο… Τελικά η ζωή τα φέρνει αλλιώς σ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: αλεύρι
Τηγανίτες με καρότο και σταφίδες
Με αφορμή το κέικ καρότου που νομίζω όλοι αγαπάμε και μιας και ήταν Κυριακή και θέλαμε κάτι για πρωινό ετοίμασα αυτές τις υπέροχες τηγανίτες. Τις σέρβιρα με ένα υπέροχο θυμαρίσιο μέλι και φρέσκα φρούτα. Ελπίζω να σας αρέσουν και εσάς. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΚέικ σοκολάτας με άρωμα περγαμόντο και ράσμπερις
Είχα κρατήσει ξύσμα όταν ετοίμασα τα περγαμόντο για να κάνω γλυκό. Σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα κέικ με το μοναδικό άρωμά του. Πρόσθεσα και ράσμπερις που του πάνε πολύ αλλά και σοκολάτα. Το γλάσο ετοιμάστε το με ζάχαρη άχνη, νεράκι και επιπλέον ξύσμα περγαμόντο. Θα το κάνετε όσο ρευστό θέλ ...
Διαβάστε περισσότεραΨωμί με γιαούρτι, τραχανά και μυρωδικά
Στο τεύχος 137 του περιοδικού Γαστρονόμος γίνεται ένα αφιέρωμα στο ελληνικό πρωινό. Το τεύχος είναι γεμάτο ξεχωριστές συνταγές που θα απολαύσουμε το πρωί. Μια από αυτές είναι και αυτό το ψωμάκι που δοκίμασα. Είναι μια συνταγή του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη. Τραχανάς, γιαούρτι και μυρωδικά, ...
Διαβάστε περισσότεραΠρωτοχρονιάτικη πρασοκιμαδόπιτα της μαμάς μου
Σε όλα σχεδόν τα χωριά του θεσσαλικού κάμπου την Πρωτοχρονιά ετοιμάζουν χορτόπιτες… Έτσι και η μαμά μου έμαθε από τη δική της μαμά αυτή την ημέρα να ετοιμάζει χορτόπιτα. Ο μπαμπάς μου όμως με καταγωγή από τον Κίσσαβο είχαν σαν έθιμο κρεατόπιτα αυτήν την ημέρα… Η μαμά μου πρακτικός άνθρ ...
Διαβάστε περισσότεραΡολό κολοκύθας με γέμιση σαντιγί και μαύρα φραγκοστάφυλα
Ένα ρολό πάντοτε εντυπωσιάζει σε ένα τραπέζι… Σκέφτηκα να το ετοιμάσω με το λαχανικό του χειμώνα … την κολοκύθα . Χρησιμοποίησα έτοιμη κολοκύθα βρασμένη στον ατμό για περισσότερη ευκολία. Η λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια δυσκολεύει στο κόψιμο, οπότε αν θέλετε ετοιμάζετε αντί για λευκή σ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ σαν κουραμπιές
Μέρες γιορτινές και εγώ ήθελα να ετοιμάσω ένα κέικ που θα συνοδεύσει τον καφέ στο μπαζάρ του σχολείου μας… Με το μυαλό στους κουραμπιέδες, που αγαπώ πολύ, και το άρωμα του βουτύρου στο μυαλό μου, σκέφτηκα τον κουραμπιέ να τον κάνω τελικά κέικ! Έτσι και έγινε … Ένα καλό πρόβειο βούτυρο ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με ανανά
Αγαπάμε πολύ τον ανανά στο σπίτι μας. Η συγκεκριμένη συνταγή που δοκίμασα και σας προτείνω οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε είναι του Στέλιου Παρλιάρου και τη διάβασα στο τεύχος 14 του περιοδικού Γαστρονόμος. Πρόκειται για εξαιρετική συνταγή και πρέπει να αφήσετε το μείγμα μέσα στο ψυγείο ...
Διαβάστε περισσότεραΣκαλτσούνια νηστίσιμα
Ένα απολαυστικό γλυκάκι που συνοδεύει τέλεια το απογευματινό μας τσάι .Θα το χαρούμε ιδιαίτερα αν διανύουμε την περίοδο της νηστείας. Η δόση της συνταγής είναι μικρή, γι’ αυτό μην κάνετε και εσείς το λάθος που έκανα εγώ και φτιάξετε μία δόση, υπολογίστε τουλάχιστον διπλή , αν όχι περισ ...
Διαβάστε περισσότεραΜουσταλευριά με λίγο ανθόνερο
Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ πριν μουσταλευριά γιατί για κάποιο λόγο με τρόμαζε και είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο να γίνει! Είναι, τελικά, το πιο εύκολο γλυκάκι και μια θρεπτική κρεμούλα που θα ετοιμάσετε για την οικογένειά σας. Το μυστικό σε αυτή την συνταγή του Ά ...
Διαβάστε περισσότερα