Επιστρέφαμε ένα απόγευμα του Αυγούστου από το μπάνιο μας στον Άγιο Ρωμανό. Τηλεφώνησα στη Νικολέττα Φώσκολου την φίλη μου στην Τήνο, αν έχει ακόμα στο ψυγείο της το υπέροχο παγωτό που αρέσει πολύ στον γιο μου… Μου είπε ότι μας περιμένει και μάλιστα τη βρήκαμε να ετοιμάζει μια μαϊντανοσ ...
Διαβάστε περισσότεραTag: Εύκολη Συνταγή
Αθερίνα Σαβόρε με σάλτσα πετιμέζι
Επισκέφτηκα τη φίλη μου Νικολέττα Φώσκολου στο σπίτι της στην Τήνο και στην κουζίνα της είδαμε την εκτέλεση αυτού του υπέροχου παραδοσιακού πιάτου. Η Νικολέττα μοιράστηκε μαζί μου μια παραδοσιακή συνταγή που όπως μου είπε έπαιρναν οι ψαράδες ή οι αγρότες μαζί τους όταν έκαναν 2-3 μέρες ...
Διαβάστε περισσότεραΦιλέτο γαύρου πλακί
Ένα πρωί πέρασα από το τοπικό γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ (το ταμείο ασφάλισης των μηχανικών είναι..) και εκεί πιάσαμε την κουβέντα με την Κατερίνα που με εξυπηρετεί πάντα για τι άλλο, αλλά για το φαγητό! Μου μίλησε με ενθουσιασμό για τον γαύρο πλακί που ετοιμάζει για την κορούλα της και σκέφτη ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ αλμυρό με διάφορα τυριά
Αλμυρό κέικ, που σε χορταίνει γεμάτο ένταση και γεύση. Πλούσιο σε θερμίδες , αλλά και σε απόλαυση! Βάλτε ότι τυράκι έχετε για ξόδεμα, εγώ έβαλα κεφαλοτύρι, λίγο ρεγκάτο που είχα και συμπλήρωμα με μια πικάντικη κεφαλογραβιέρα. Λουκάνικα δεν έβαλα, γιατί τα αποφεύγουμε γενικά, εσείς αν θ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ελιές και φέτα
Πως λέμε ψωμοτύρι με ελιές? Ε, φανταστείτε το σε κέικ! Μια συνταγή που δοκίμασα από τον Στέλιο Παρλιάρο και τη βρήκα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 20, σελίδα 72. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα… Μαρία Πατσιά
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά λεμονιού με φρέσκο σολομό και κολοκυθάκια
Τα λεμονένια ζυμαρικά που αγοράζω από ένα παντοπωλείο εδώ στη Λάρισα τα λατρεύουμε στο σπίτι. Να σας πω την αλήθεια τα έχω φτιάξει με αρκετούς τρόπους και επειδή ένα πρωί ήθελα οπωσδήποτε να μαγειρέψω σολομό σκέφτηκα να δοκιμάσω τον συνδυασμό τους. Το ξύσμα λεμόνι μην το λυπηθείτε βάλτ ...
Διαβάστε περισσότεραΓιουβέτσι με πρόβειο και κασέρι
Έχω ετοιμάσει αρκετές φορές γιουβέτσι με μοσχαράκι και μας αρέσει όλους πολύ. Σε μία από τις γιορτές που γίνονται στις πλατείες της Λάρισας ήταν οι μοναχές από τη Μονή του Ιωάννη του Προδρόμου από την Ανατολή Αγιάς. Πρόκειται για ένα μοναστήρι με μεγάλη δράση και οι μοναχές παράγουν εξ ...
Διαβάστε περισσότεραΓαύρος φιλέτο με μάραθο και κολοκυθοανθούς
Τα ψάρια τα αγαπάμε πολύ στο σπίτι. Χαίρομαι και εγώ να τα μαγειρεύω. Είναι μια θρεπτική τροφή τόσο για το παιδί όσο και για εμάς. Θέλω την ζωική πρωτεΐνη στη διατροφή μας αλλά προσπαθώ να αποφεύγω όσο μπορώ περισσότερο το κρέας. Αλλά εκτός από θρεπτικό αν πάμε και στο πρακτικό του θέμ ...
Διαβάστε περισσότεραΑγκιναροκεφτεδάκια από την Τήνο
Η Τήνος έχει μεγάλη παράδοση στην αγκινάρα. Το νησί ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή για να απολαύσουν όλοι μαζί το αγαπημένο τους λαχανικό. Είναι θρεπτική και νόστιμη, η αγκινάρα. Ομολογώ ότι τέτοιο μεζεδάκι δεν είχα ξαναδοκιμάσει ώσπου επισκεφτήκαμε το εστιατόριο της Ελένης Θεοδώρου στην ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με βρώμη και πορτοκάλια
Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα παλιό τεύχος του Γαστρονόμου και μου φάνηκε αρκετά ιδιαίτερη για να την δοκιμάσω. Την έφτιαξα για να εκτελέσει τα χρέη της βασιλόπιτας, αλλά θα την ξαναφτιάξω γιατί αποτελεί ένα ιδανικό πρωινό εξαιτίας των υλικών της! Η συνταγή είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και ...
Διαβάστε περισσότερα