Διαλέξτε έναν καλής ποιότητας λευκό ταραμά για αυτό το ιδιαίτερο κέικ ! Εγώ έβαλα και λίγο παραπάνω ταραμά μέσα στο γάλα που γράφει η συνταγή… Έψησα περίπου 45 λεπτά και πρόσθεσα και κόκκινο πιπέρι που νομίζω πάει με τον ταραμά. Τυράκι είχα μια γραβιέρα από την Ελασσόνα, αυτή χρησιμοπο ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Μπέικιν πάουντερ
Κεφτέδες γαύρου με κολοκυθάκια και μυρωδικά
Δεν ξέρω πως σκέφτηκα αυτή τη συνταγή… Μάλλον προέκυψε από τα υλικά που είχα διαθέσιμα ένα πρωί στην κουζίνα μου γιατί όπως σας είπα αγαπάμε το ψάρι και πάντα θα το έχω σαν επιλογή για το φαγητό μας. Ο γιος μου λατρεύει το γαύρο (όπως αρκετά παιδιά ελπίζω) αλλά εγώ δεν ήθελα να τον ετο ...
Διαβάστε περισσότεραΠατσαβουρόπιτα κέικ με μελιτζάνες
Το μυστικό σε αυτή την συνταγή, αλλά νομίζω και σε όλων των ειδών τις πατσαβουρόπιτες, είναι να ξεραθούν πολύ καλά τα φύλλα κρούστας πριν την ετοιμάσουμε. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει αφράτη και δεν θα λασπώσει στο εσωτερικό της. Η συγκεκριμένη συνταγή προέκυψε γιατί μου αρέσει πολύ η μ ...
Διαβάστε περισσότεραΦαλάφελ
Μετά από αυτά τα μοναδικά «κεφτεδάκια» αποφασίσαμε με το γιο μου να μην ξαναμαγειρέψουμε κρεατοκεφτεδάκια…. Τόσο εύκολα που θα τα φτιάξουμε και θα τα ξαναφτιάξουμε πολλές φορές και μάλλον θα αρχίσουμε να τα πειράζουμε και λίγο σιγά σιγά… Αποφεύγεις το βράσιμο των ρεβιθιών, απολαμβάνοντ ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με πολτό από κυδώνια
Δεν ξέρω αν θα τη φτιάξετε για βασιλόπιτα αλλά πρόκειται για μιας μοναδικής νοστιμιάς κέικ! Είναι τελείως διαφορετικό από ότι έχετε δοκιμάσει εξαιτίας της γλύκας του κυδωνιού. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος στο Τεύχος 56. Περιμ ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια με πολτό μαύρου σκόρδου γεμιστά με καπνιστό σολομό
Πριν από καιρό στο κέντρο της Λάρισας φιλοξενήθηκαν αρκετές επιχειρήσεις και παραγωγοί από την Κρήτη παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους. Αν θυμάμαι καλά έγινε μια συνεργασία με τις αυτοδιοικήσεις των δήμων οπότε κάποιοι παραγωγοί κρητικών προϊόντων επισκέφτηκαν την πόλης μας. Την επισκέφτ ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια κανταϊφιού με κεφαλογραβιέρα και σύκα
Είχα μια συσκευασία κανταΐφι στο ψυγείο και έφτανε σε λίγο η ημερομηνία λήξης… Κάτι έπρεπε να βρω επειγόντως να φτιάξω που να μην έχει σιρόπι αλλά να το πάω στο πιο θρεπτικό… Η συνταγή βγήκε ενώ ανακάτευα τα υλικά μέσα στο μπολ .. Ο γιος μου δεν τρώει γιαούρτι οπότε όπου βρω ευκαιρία τ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ντοματίνια και πέστο βασιλικού
Υπέροχη και ξεχωριστή γεύση! Ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων μέσα σε ένα κέικ. Το πέστο και η παρμεζάνα δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε κουκουνάρι , όπως δεν είχα και εγώ, μην ανησυχείτε χρησιμοποιήστε αμύγδαλο λευκό 30 γραμμάρια φυσικά , όπως λέει η συνταγή. Ή αν έχε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με λιαστές ντομάτες και πάστα ελιάς
Απρόσμενη γεύση για ένα κέικ. Το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά και ένα ξεχωριστό δεκατιανό στη δουλειά μας. Αν κανονίσετε ένα πικ νικ το πρωινό της Κυριακής ετοιμάστε το ! Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στις Αλμυρές Ιστορί ...
Διαβάστε περισσότεραΗ ξεβράκωτη, παραδοσιακή πίτα από την Καρδίτσα
Ρώτησα την Τασούλα γιατί λέγεται έτσι αυτή η πίτα… Δεν έχει φύλλο μου είπε και αυτός είναι ο λόγος που της δώσανε αυτό το , μάλλον, περίεργο όνομα. Η συνταγή είναι της Τασούλα Κουφοπούλου από το εστιατόριο Το Απόμερο στην Καρδίτσα και έχω να σας πω ότι την δοκίμασα και είναι υπέροχη. Η ...
Διαβάστε περισσότερα